قالب فلزی بتن مدولار چیست؟
قالب فلزی بتن مدولار چیست؟
در این روش قالب بندی ، فرم ها را می توان در پروژه های مختلف بدون ایجاد تغییر در ساختار قالب فلزی بتن مدولار، و فقط با ایجاد چیدمان مناسب در قالب جدید ، بکار برد. و این روش قالب بندی در انواع مختلف سازه های بتنی و بخشهای مختلف ساختمان مانند پی ها ، ستون ها و دیوارها ، پله ها و تیرها استفاده کرد. با استفاده از اتصالات مانند گوه و پین ، پشت بند ، بست قالب و اجزای مربوطه ، پانل ها ساختار سفتی را تشکیل می دهند.
سیستم قالب بتن مدولار ، همانطور که از نامش پیداست ، به دلیل ضریب تکرار استاندارد که برای آن در نظر گرفته شده است ، انعطاف پذیر است و به راحتی در همه جهات قابل گسترش است و به طرق مختلف ، می تواند کاربردهای مختلفی در اجرای کلیه سازه های بتنی داشته باشد.
به منظور استفاده از قالب فلزی مدولار در موارد مشابه با تکرارهای زیاد ، می توان اجزای این سیستم را به صورت یکپارچه و متصل با جرثقیل جابجا کرد. همچنین پس از برداشتن فرم ها ، نمای بتن بسیار صاف خواهد بود و سطح خوبی خواهد داشت و فقط درزهای پانل ها باقی می ماند.
همچنین اشکال مختلف را می توان در موارد متعددی مجدداً استفاده کرد و عمر مفید فرم ها بستگی به نحوه نگهداری آن ها دارد. در صورت پرتاب نشدن و زمین نخوردن قالب بتن مدولار از ارتفاع ، می توان حداقل تا ۱۰۰ بار بدون تغییر شکل از آن ها استفاده کرد.
قالب فلزی بتن مدولار چیست؟
قالب فلزی بتن مدولار، قالبی ست که طراحی و ساخت آن با توجه به ابعاد عرضی ۵ سانتی متر صورت می گیرد.در حال حاضر این قالب، در ابعاد و اندازه های گوناگونی تولید می شود و به راحتی در بازار در دسترس پیمانکاران هست. با توجه به توع بسیار زیاد این قالب به جرعت می توان گفت این قالب در قالب بندی قسمت های مختلف سازه های بتنی بیشترین کاربرد و کیفین را دارد. قالبهای فلزی بتن مدولار دارای ارتفاع ۱، ۱.۵ و ۲ متر و عرض های ۱۰ تا ۵۰ سانتی متری هستند و در ابعاد استاندارد تولید و به بازار عرضه می شوند. علاوه بر این، این امکان وجود دارد تا قالب مدولار بتن با توجه به نیاز مشتری و بر اساس ابعاد سفارشی آن نیز تولید شود. زمانی که برای اجرا و ساخت سازه ها از قالب مدولار بتن استفاده شود، در نهایت سازه ای بسیار زیبا و استوار ایجاد خواهد شد که از عمر طولانی برخوردار می باشد.
قالب فلزی بتن مدولار چه کاربردی دارد؟
همانطور که گفته شد قالب بتن مدولار در ابعاد متفاوتی تولید می شود. که عرض آن با ضریب ۵ سانتی متر نغییر میکند. این ویژگی باعث می شود که در عملیات قالب بندی به قالب بندها که مسئول قالب بندی هستند، کمک بسیار زیادی شود. در صنعت ساختمان سازی این امکان وجود دارد تا با ترکیب قالب های مدولار، غیر مدولار و دیگر تجهیزات و قطعات قالب بندی سازه هایی مانند؛ شناژ، فونداسیون، دیوار برشی، دیوارهای ۲ طرفه و دیوارهای ۱ طرفه، سقف، تیر و دال و کف را به راحتی قالب بندی کرد. علاوه بر این مجموعه به هم پیوسته قطعات و تجهیزات قالب مدولار بتن در ایجاد پروژه های عمرانی ساده و پیچیده نیز مورد استفاده قرار می گیرند و تاثیر بالایی در سرعت بخشیدن به روند پروژه و کیفیت پروژه میکنند.
ویژگی های پانل های قالب مدولار فلزی
قالب مدولار فلزی از ورق های فولادی ساخته شده است. ضخامت پوسته این فرم ها ۳ میلی متر است. تسمه های پانچ شده ای که برای اتصال صفحات به یکدیگر در اطراف این ورق جوش داده شده اند دارای دو سطح مقطع (۵۰ میلی متر * ۵ میلی متر) و (۶۰ میلی متر * ۵ میلی متر) هستند و فاصله محور به محور پانچ ها بر روی این تسمه ها ۵ سانتیمتر است.
وجود سوراخ ها در فواصل مساوی بر روی تسمه های فرم های بتن این مزیت را دارد که می توان فرم ها را در هر جهت و با هر بعد به یکدیگر متصل کرد. این موضوع انعطاف پذیری این فرم ها را افزایش می دهد.
گوشههای قالب مدولار بتن
برای اجرای گوشه های یک سازه بتنی با زوایای افقی و عمودی متفاوت ، باید از قالب های گوشه ای استفاده کنیم. گوشه ها همچنین دارای ویژگی های قالب فلزی بتن مدولار هستند.
این گوشه ها به دو گروه گوشه های خارجی (شامل ستون ها ، قسمت بیرونی تیرها ، …) و گوشه های داخلی (مانند دیوار برشی ، اتصال تیر به دال ، …) تقسیم می شوند.
گوشه های خارجی شامل ابعاد استاندارد صفر (زاویه پانچ ، (۲٫۵cm * 2.5cm) ، (۵cm * 5cm) ، (۱۰cm * 5cm) و (۱۰cm * 10cm) ، و گوشه های داخلی دارای ابعاد استاندارد (۱۰cm) * 10cm) با زاویه ۹۰ درجه هستند.
بدیهی است که گوشه هایی با ابعاد و زوایای مختلف بر اساس الزامات پروژه تولید می شود.
اتصالات قالب مدولار فلزی
گوه و سنجاق:
برای اتصال صفحات قالب فلزی بتن مدولار به یکدیگر از سنجاق ها و گوه هایی به شکل مفصل های بهم جفت شده استفاده می شود. ضخامت این سنجاق ها و گوه ها ۴ یا ۵ میلی متر است.
گیره های مخصوص:
گیره ها در دو نوع میلگرد و چدن ساخته می شوند. و به دلیل عملکرد بهتر، گیره ها از پین و گوه سودمندتر هستند.
گیره قالب:
گیره های قالب در چهار نوع تولید می شوند:
۱- گیره بلند که برای اتصال نیمرخ سنگین پشتی افقی به فرم استفاده می شود.
۲- گیره کوتاه یا متوسط که برای اتصال لوله پشتی افقی فرم استفاده می شود.
۳- گیره دو لوله ای که برای اتصال دو لوله عمود بر یکدیگر استفاده می شود. ( لوله پشت بند افقی به لوله پشت بند عمودی )
۴- گیره سولجر (J Bolt) ، که برای یکپارچه سازی پانل ها و حرکت آنها با جرثقیل استفاده می شود. J Bolt لوله افقی پشتی (که خود با یک گیره کوتاه به فرم متصل شده است) را به سولجر متصل می کند.
سولجر:
سولجر در قالب دیواری به عنوان پشتی عمودی استفاده می شود و در داربست تیر و دال (توسط داربست مدولار) به عنوان یک عضو باربر استفاده می شود و به دلیل وزن و دوام کم ، همچنین به عنوان شمع پشتیبانی کاربرد دارد.
سولجر یک عضو تحمل بار عمودی است که به عنوان پشتی عمودی به شکل بتن دیوار یا شمع های نگهدارنده در دیوارهای دو طرفه استفاده می شود. تولید سولجر به ارتفاعات مختلف آن بستگی دارد ، طول و عرض ۱۵ سانتی متر و ارتفاع ۱۰۰ ، ۱۵۰ ، ۲۰۰ ، ۲۵۰ و ۳۰۰ سانتی متر است
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.